ENGLISH ORTUS er et nyt dansk møbeldesign. Designerne bag ORTUS er to mænd med vidt forskellig baggrund og historie, et langt solidt venskab. Deres gensidige trang til at skabe og dyrke kreativiteten har holdt dem sammen og skabt rammerne for samarbejdet. Designerne Miemietz & Kjøller var henholdsvis tømrer og soldat. De to skaber sammen et elegant møbeldesign - det er æstetisk formsprog med fokus på kvalitet og holdbarhed.

ORTUS design er blevet til i et passioneret og dynamisk samarbejde, og arbejdsprocessen med at udvikle det endelige cirkelbord har varet mere end et år. De to ORTUS designere er beriget med gode kompetente mennesker omkring sig. Blandt andet har indretningsarkitekter og professionelle grafikere været til stor hjælp med at kvalificere og udvikle designet af cirkelbordet. 

”Nu er den der”

Man ved, at et produkt er fuldendt, når designet ikke kan fratages eller tilføres noget uden at forstyrre helheden. Man er ikke i tvivl, når det udtryk man har søgt at skabe, er omdannet til håndgribelig virkelighed.

Tilblivelsen af ORTUS cirkelbord har været under udarbejdelse i mere end et år og været præget af adskillelige forudgående prototyper og eksperimenterende design.

Processen har været lang og interessant, og har været det hele værd, når det færdige møbel står klar. Når man køber et ORTUS møbel, anskaffer man sig et grundigt gennemarbejdet design og et helt igennem solidt produkt.

Filosofien bag ORTUS

ORTUS betyder på latin oprindelse, begyndelse, fødsel eller kilde. Når ORTUS designer et møbel, begynder processen med at ”tømme koppen”. Det vil sige, at alt bliver pillet fra hinanden og gentænkt – det være sig alt fra brugen af materialer og arbejdet med former. I den proces tilstræber ORTUS, at udtrykke balance mellem det visuelle, det funktionelle og det rationelle

ORTUS.INTERIOR@outlook.dk